Et barn er dødt i Betlehem

Dette er ingen hyggelig jul. Jeg har gjort hva jeg kan for å gjøre julen hyggelig for mine forventningsfulle barn, men sannheten er jo at julen i år er helt grusom.

Jeg er så skuffet over demokratiet Vesten mener vi lever i. Vestens politikere har bevist at demokratiet bare er tomme ord og propaganda. De straffefølger Putin, men massemorderen Netanyahu som driver folkemord, nei han skal vi støtte. Dette er det tydelige bevis på at alt handler om makt. Ikke menneskerettigheter og demokrati. Når skal folk reise seg og si at nok er nok? Når skal vi boikotte USA og Israel? Israel får til og med være med i Eurovision. Hvor er motstanden? Har folk mistet hodet? Jeg er veldig skuffet over menneskeheten. Om verden går under, så har menneskene fullt fortjent det.

Juleferie

Vi skulle egentlig reise i julen. Til Alexandria. Julaften skulle vi ha på Four Seasons og nyttårsaften i Giza med utsikt til Kheops. Men nettopp på grunn av krigen og flukt fra Gaza, har vi utsatt reisen. Vi fant også ut at vi burde spare, siden vi nylig var i Jordan som ble en veldig dyr reise.

Noen ganger er det best å bare være hjemme i fred og ro. Nyte julen uten mas og kjas. Her har barna akkurat åpnet kalenderen.

Det var snakk om å reise til Island også, slik vi normalt pleier. Men nå er vi så mange personer og jeg orker ikke bo oppå hverandre hjemme hos svigerforeldrene. Aller helst har jeg behov for å slappe av. Slippe å stå i kø på badet, gå i pysj, spise når det passer meg, synge, være kreativ og stå opp når jeg har lyst. Så alt endte med en rolig jul hjemme uten mye styr. Jeg er glad det ble slik. Egentlig liker jeg best å reise på ferie i julen. La et hotell ta seg av alt. Det har vi gjort flere ganger før. Jeg er spent på hvordan julen blir neste år. Jeg tror 2024 blir full av forandringer.

Julegaver når man egentlig skal spare

I år ble jeg veldig fornøyd med julegavene. Jeg innbiller meg at vi brukte mindre penger på julegaver i år, siden rentene er så høye. Jeg har i hvert fall vært ekstra kreativ for at vi ikke skulle «føle» at det ble brukt mindre penger i år. Lorren Karlotta fikk flere gaver enn vanlig. Hun fikk en ny Samsung telefon med nytt sim-kort og fri bruk av data. Fordi vi tegnet nytt abonnement fikk hun en Onyx-høyttaler med på kjøpet fra Harman Kardon. Siden jeg allerede hadde fri bruk av data, fikk hun i tillegg rabatt på sitt abonnement. Hun har mast om fri bruk av data lenge, så det var faktisk høydepunktet. I løpet av de siste månedene har jeg fulgt nøye med på salg og rabatter, og fikk kjøpt masse flotte klær, vesker, tøfler, øretelefoner og slike ting. Barna ble veldig fornøyde! Egentlig har de nok fått mindre i løpet av de siste månedene som har gått til julegaver i stedet.

Venter spent på å åpne pakkene sine!

Selv ønsket jeg meg en vase fra Enzo de Gasperi og Ambre Narguile fra Hermés. Jeg fikk begge deler av mannen. Aller mest glad ble jeg for vasen! Den har jeg hatt lyst på i kanskje over et år. Planen var alltid å kjøpe den, men rentene stoppet meg og derfor har jeg ikke hatt samvittighet.

Fornøyd med julegavene ❤️

Blir 2024 bra?

Nå venter jeg på bedre tider. For det er vel håp? Kanskje verden våkner? Kanskje det skjer noen drastiske endringer som får verden i riktig retning? Noe uventet og bra?

Det er lov å ønske det ❤️