fbpx

Forbudt kjærlighet etter terrorangrep på London Pub

Det er 10 år siden jeg ga ut musikk sist. Men det er 12 år siden jeg spilte inn nytt album. Nå er «Forbidden Love» ute på alle streaming plattformer.

Da jeg spilte inn nytt album i 2012 var moren min veldig alvorlig syk. Samtidig jobbet jeg med eget magasin og fløy verden rundt for å skaffe innhold til annonsører. Det var en krevende tid. Mellom hver reise prøvde jeg å være med mamma og ha kontor hos henne. Da albumet ble ferdig, ga jeg ut en og en singel. Så la jeg ut hele plata i 2014. Så derfor er det faktisk 12 år siden sist jeg jobbet med musikken.

Jeg orket ikke markedsføre albumet eller lage musikkvideoer, fordi jeg var i sorg. Med mammas død i 2014 la jeg musikken på hylla og har siden lurt på om motivasjonen til musikken ville komme tilbake. Nå er «Forbidden Love» et faktum. Den ble til etter terrorangrepet i Oslo på London Pub.

Ble skapt etter terrorangrep

Teksten i låta er laget av Chris Abram og ble til etter terrorangrepet på London Pub, i en tid hvor homofile også var preget av situasjonen under fotball VM i Qatar. Tema i teksten passer godt med tanke på dagens situasjon, hvor krig splitter og adskiller mennesker. «Forbidden Love» handler om to forelskede som er adskilt mot sin vilje. Det kan være på grunn av alt fra religion, konflikt, krig, klasse, nasjonalitet, kjønn og avstand. Det er opp til lytteren å tolke. Du kan høre låta her 👇

Melodien er laget av Robert Vendetta og meg. Robert gikk på videregående skole meg meg. Vi gikk begge musikk, dans og drama. Robert har også arrangert og produsert sangen, så har jeg vært involvert i slutten av de prosessene. Mastering er utført av Chris Sansom. Han har mastret musikken min tidligere.

Mix av sjangre

Musikken min er nok kjent for å være veldig hybrid. Jeg liker å blande stilarter og eksperimentere. Mitt første album var pop blandet med folkemusikk. Mitt andre album var en blanding av metal, rock, rap og pop. Denne nyeste låta har sør-europeiske rytmer med mye musikal i seg, spesielt i oppbygningen til refrenget som i seg selv er pop/songwriter. Jeg har nesten klar en ny utgivelse som kommer til høsten. Den er på norsk og har utgangspunkt i en veldig gammel vise. Mer sier jeg ikke, men her er det musikk i fri utfoldelse. Det er det som er mitt mål med musikken. Skape mitt eget sound basert på mine preferanser, min visjon og frie vilje. Uten å være avhengig av at andre må godkjenne eller like det.

Musikkvideo på trappene

Det er klart et manus til musikkvideo. Når videoen er klar vil det også bli releaseparty. Men akkurat nå har både barna og jeg vært mye syke. Her går det i korona, streptokokker og antibiotika. Jeg har fått beskjed av legen å ta det rolig og trappe ned aktiviteter. Jeg har som vane å fortsette når jeg er syk, men nå kommer helsen først. Så derfor er radiointervju med NRK, musikkvideoer og andre aktiviteter satt litt på brems. Heldigvis er det snart sommerferie. Den trenger jeg. Og da kommer jeg helt sikkert til å finne energi og overskudd til å lage mer musikk og være kreativ. Det er kreativiteten som igjen også skaper mer energi, glede og mer kapasitet.

Fortsatt god helg ❤️