fbpx

Jul på Island

Det er tre år siden sist vi var på Island. Det er fantastisk å være tilbake. Før korona kom, reiste vi gjerne til Island flere ganger i året.

Julegavene måtte med!

Det ble vanskelig å pakke til Island denne gangen. Jeg ville ta med alle julegavene og ble nødt til å bestille en ekstra koffert til å sjekke inn. Det har blitt så vanskelig med bagasje på fly i forhold til før. Men vi fikk med julegaver, jakker og ull til alle sammen. Det ble fire kofferter, to bager, en sekk og en veske. Julaften og første juledag var forbeholdt familieselskaper. Etter tre år ble det noen tårer i øyekroken, da vi endelig både kunne se hverandre og klemme hverandre igjen. I julegave fra svigersøsknene (med familie), fikk Arnthor og jeg en dag på spa i varme kilder.

Bader i varme kilder i Hvammsvik.

Isbading i –14°C

Jeg badet i sjøen i Norge for første gang på vinterstid nå i november. Da satt jeg i badstue først og klarte et par svømmetak (i tre sekunder) i det iskalde vannet. Jeg har tenkt siden, at jeg kanskje kan klare å isbade her på Island. Da vi dro på spa fikk jeg muligheten. En av kildene vi badet i lå nær sjøen, men det var ikke veldig varme kilder. Håret mitt frøs til istapper, så jeg tenkte det ville være umulig uten badstue. De hadde badstue der, men den lå for langt borte. Jeg ville blitt iskald på veien ut i sjøen. Men så holdt solen på å gå ned og jeg visste at det måtte skje nå, uten badstue. Det var –14°C i luften og «feels like» –20°C. Selve sjøen var –1,8°C. Det er saltet som gjør at sjøen ikke fryser til is. Jeg klarte å komme meg uti til slutt og svømte i omtrent ti sekunder. Neste mål blir å slå tiden ❤️ Video av badet mitt finner du ved å trykke på bildet.

Bader 2. juledag på Island

ION Adventure Hotel

I går gikk turen til ION Adventure Hotel. Dette er et luksushotell på fjellet nær det Unesco-vernede området «Þingvellir». Hotellet er plassert på foten av vulkanen «Hengill» og er omringet av varme kilder. Her ligger også et geotermisk varmekraftverk. Det lukter stramt av svovel, sulfitt og mineraler. Her skal Donatella døpes i varme kilder i februar. Vi kom for å sjekke ut både hotellet og for å spise middag her. Hotellet levde opp til forventningene. For mannen min sin del var hotellet over forventningene. Han trodde det var oppskrytt. Vi gleder oss veldig til dåpen i februar som jeg har skrevet om tidligere.

I dag pakker vi, for i morgen reiser vi hjem til Norge for å feire nyttårsaften med våre fine naboer ❤️ Vi snakkes neste år 🎊

Godt nytt år 🎉