fbpx

Julegaver i krisetid

Høye renter, inflasjon, krig og svak krone. Verden står i brennende spagat, så hva skjer med julegavene i år?

Julegaver i juli

Vanligvis er jeg ferdig med julegaver i juli, så pakker jeg i oktober og sender i november. Nå er kun halvparten på plass. Noe er selvprodusert. Jeg har en egen nettside hvor jeg selger smykker og såpe som jeg lager selv. Jeg har blitt spesielt glad i å lage såpe for tiden.

Gavene i år blir nok ikke like dyre som før, men så er det uansett vanskelig å kjøpe veldig flotte julegaver, fordi folk kanskje egentlig ikke vil ha julegaver. De vil gi mindre, fordi de har mindre. Man vil jo ikke at folk skal føle at de må gi noe tilbake. Da er det bedre å gi noe man selv har laget. Det føles nok enklere å ta i mot.

Jeg har laget en rabattkode til mine lesere. Den gir 15% rabatt på alle smykker i nettbutikken.

Bruk kode JUL1523

Julegaver laget av lokale

Velkommen til Juleutstilling 2023

Nå er det viktig at ikke renten fortsetter å gå opp. Da bør vi handle julegaver fra lokale og støtte kunstnere. Det er viktigere at folk kan betale regninger, enn at butikkene tjener på prisøkningen. Kunstnere og små lokale produsenter er ofte de som også er mer utsatt når rentene øker. Derfor vil jeg oppfordre alle til å gå på julemarkeder og lokale utstillinger. Jeg er styreleder i Ski Kunstforening og vi har Juleutstilling med 18 lokale kunstnere (våre egne medlemmer). Her kan dere komme og kjøpe mye flott kunst og håndverk. Det er gratis inngang og juleverksted for barn. Arrangementet finner dere her:

Juleutstilling og juleverksted 2023

Hva ønsker du deg til jul?

Nå som det er mindre penger til overs er også ønskelisten min litt annerledes enn i fjor. Her er min topp fem liste i år.

1) At du melder deg inn i Ski Kunstforening

2) At du blir medlem i Fred og Rettferdighet (FOR)

3) At du blir Utviklingsinvestor i Utviklingsfondet

4) At du kjøper en julegave i nettbutikken min

5) Men fra mannen min…litt større forventninger 🤣

Det er lov å ønske 🫶