fbpx

Michelin og kjærlighet

Nylig var jeg og mannen på Britannia i Trondheim. Dette var min julegave som gikk over alle forventninger ❤️

Britannia

Turen gikk altså til Trondheim, fordi mannen aldri hadde vært der. Ikke så rart siden han er fra Island. Jeg derimot, har vært i Trondheim mange ganger. Vi dro uten barn og hadde svigerforeldrene mine på besøk fra Island til å passe barna. Målet for turen var å blusse opp kjærligheten. Det som var annerledes med denne turen til Trondheim, var både hotellet og maten. Vi bodde på Britannia og her spiste vi på Michelin-restauranten som heter Speilsalen. Britannia kan ikke sammenlignes med noen hoteller i Oslo. Jeg har besøkt de beste, og Britannia er noe helt for seg selv.

Dorull med egen klistrelapp.

Dette var hotell med stor H, og det forventet jeg ikke i Trondheim. Service var helt topp og alle detaljer var på plass. Hotellet skiller seg klart ut fra andre hoteller. Eksempler er TV i speilet, lys som slo seg automatisk på da jeg gikk inn på badet, og eget klistremerke med logo på dorullen. Ting jeg ikke har sett andre steder. Men mest imponerende var restauranten på hotellet.

Bassenget på Britannia

Speilsalen

Jeg må jo bare innrømme at det var veldig tilfeldig at vi havnet i Speilsalen denne lørdagskvelden. Jeg har vært på flere Michelin-restauranter i Oslo i forbindelse med mitt kredittkort hos Amex. Vi har spist mye gratis luksusmat og Michelin-restauranter er ikke nødvendigvis alltid så veldig dyre. Men Speilsalen er annerledes. Her får du en lang meny med retter over tre akter, som de kaller det, akkurat som i en opera eller et teater. Vi brukte rundt tre timer på disse rettene. De ble presentert av kokkene selv og vi var ekstra heldige, fordi vi satt der de faktisk preparerte maten. Vi fikk dermed en god dialog og masse kunnskap gjennom både kokker, servitører og vår egen sommelier. De var helt fenomenale og jeg har aldri følt meg så godt behandlet som jeg gjorde denne kvelden. Her var de ute etter at vi hadde det bra og hygget oss. De passet også ekstra godt på at vi ikke skulle søle på klærne, ved å plassere serviettene på fangene våre 😅

Preparerer maten vi skal spise ❤️

Smakene overgikk alt

Det er ikke ofte jeg opplever mat på dette nivået. Hver eneste rett så ut som et kunstverk i tillegg til at det smakte hinsides alt annet jeg har smakt i livet. Konsistensen, følelsen i munnen, luktene, samspillet mellom smakene — ja, alt var som en himmelsk drøm. Jeg forstår godt at det er et marked for dette. Det er ikke mat for å overleve, men det er kunst. Jeg jobber med tema som bærekraftig matproduksjon i min jobb, og det kan fort føles feil å bruke mange tusenlapper på en slik meny. Men slike matretter er som sagt ikke mat for å overleve eller bli mett. Dette er mat i en annen betydning og på et helt annet plan.

Og alt er spiselig…

Takknemlig for opplevelsen

Som jeg sa i starten, så var det faktisk tilfeldig at vi havnet i Speilsalen denne lørdagen. Sannheten er at vi bestilte bord uten å sjekke prisen først. Vi fikk litt bakoversveis da vi så prisene, men tenkte at vi kunne unne oss en slik opplevelse, og satset på at det ville være verdt det. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette var en livsopplevelse som tilfredsstilte alle sansene.

To fornøyde gjester.

Ønsker alle en god helg ❤️

Som noen kanskje har fått med seg, så ble vi evakuert fra egen bolig på grunn av full brann i naboens hus natt til 17. mai. Takk Gud, alle liv er i behold, men huset er totalskadet. Jeg kommer tilbake til dette i neste blogginnlegg.