fbpx

Nå deffer vi!

Kanskje et litt sært blogginnlegg, men å deffe betyr å definere. Det vil altså si at jeg deffer for at musklene mine skal synes!

(Bildet over er over ti år gammelt, så får vi se hva vi klarer å få til nå😅)

10-ukers diett

Jeg har startet en 10-ukers diett, som har gått fint frem til nå, men fra i morgen av, blir den nok veldig krevende. Det går sakte nedover og det er fordi det er de aller siste kiloene, som jeg ikke gadd å kvitte meg med i fjor etter graviditeten. Jeg gikk ned kun til utgangspunktet jeg hadde, før jeg ble gravid. Da hadde jeg ikke six-pack. Den siste uken har kroppen holdt veldig godt igjen, og det er ikke uvanlig at man kanskje går litt opp igjen midt i dietten. Dette slipper til slutt, så jeg vet jeg bare må være tålmodig. På disse 10 ukene skal jeg faktisk ned kun ca. 3 kg. Nå har jeg tre uker og 1,5 kg igjen. De siste kiloene er de aller hardeste.

Begynner å jogge igjen

Før jogget jeg to ganger om dagen. Det gjorde jeg i mange år. Så ble kroppen litt sliten til slutt, og begynte å holde mye vann. Derfor sluttet jeg med løpingen og gikk faktisk ned en del. Nå skal jeg prøve å jogge hver dag i 20-40 minutter, men kun i to uker. Det er for å gi kroppen et lite sjokk på slutten og sette litt boost på forbrenningen. Jeg fikk astma i 2020, og har faktisk ikke jogget siden det. Det var veldig krevende å løpe etter at jeg ble syk en lang periode og utviklet astma. Mange vet kanskje ikke det, men mens jeg tok mastergrad i medievitenskap på Universitetet, så studerte jeg samtidig Fitness og kostveiledning på Norges Idrettshøgskole. Det å trene styrke og eksperimentere med kostholdet, er noe jeg alltid har elsket.

Formen for 10 år siden. Nå ligger jeg ca. 2 kg fra denne formen, men det er de hardeste siste kiloene.

Min plan

Treningen min går akkurat som normalt. Jeg trener året rundt og har gjort det i 18 år. I ukedagene trener jeg i mitt eget gym hjemme, mens i helgene trener jeg på treningssenter. Det er for å kunne bruke litt mer avansert utstyr. Treningsprogrammet mitt ser slik ut:

Mandag: fri

Tirsdag: mage

Onsdag: fri

Torsdag: skuldre

Fredag: biceps og triceps

Lørdag: bein

Søndag: rygg og bryst

Kostholdet mitt har alltid vært lavkarb. Jeg spiser vanligvis torsk, biff, kylling, tunfisk, egg og salat. Det er stort sett dette det går i. Forskjellen nå på min diett er at jeg teller kalorier. Hver annen uke kutter jeg 200 kalorier. I morgen skal jeg på det laveste. For å håndtere lavt kaloriinntak, kjører jeg spisedag hver lørdag. Da unner jeg meg brød, ris, burger og boller. Det rare er at jeg aldri får lyst på sjokolade eller chips. Jeg spiser som regel en pakke nudler til frokost, et par sjokoladeboller til lunsj og så får jeg mest lyst på skikkelig middag. Da er det typ lasagne, fiskegrateng og biff-stroganoff med potetmos som frister. Favoritten er en saftig burger med bacon på Burger King. Men altså sjokolade og søtsaker frister lite.

Når jeg ikke er på diett, så spiser jeg faktisk sjelden usunt. Jeg blir bare trøtt av det. Eneste grunnen nå, er fordi musklene trenger karb og det er viktig å sette forbrenningen kraftig opp en gang i uken, etter mange dager med lavt kaloriinntak.

Målet

Målet mitt er alltid six-pack, men jeg har ikke vært på en sånn type diett som dette siden 2017. Faktisk var den ikke så streng da heller. Det er egentlig ti år siden sist jeg kjørte strengt. Det blir spennende å se hvor langt jeg kommer frem til uke 38. I slutten av uke 39 reiser vi på ferie. Da blir det tilbake til vanlig kosthold. Jeg kan jo si at jeg gruer meg litt til disse tre kommende ukene, men så blir jeg veldig lykkelig når jeg faktisk kan se musklene mine titte skikkelig frem. Så er et annet mål å få på denne kjolen igjen. Den er ikke behagelig å ha på lenger.

Jul hos svigers på Island 2019

Nu kjør vi 💪