fbpx

The Hum — Hører du den mystiske lyden alle snakker om?

I to uker har både mannen, min datter og jeg vært plaget av en pulserende lyd som høres ut som en vifte eller motor på tomgang. Vi har fortsatt ikke funnet kilden.

I starten tenkte jeg at lyden ville slutte eller at mannen min ville finne ut av hvor den kom fra. Han jobber med teknisk vedlikehold og utvikling, så dette burde være en enkel sak for han å finne kilden til. Men vi finner ikke ut hvor det kommer fra, og nå begynner lyden å vekke meg på natten. Lyden varer kun rundt 8-12 sekunder og kommer og går. Jeg hører den ikke på dagen, men mest rundt 04-05 på morgenen og noen ganger før leggetid, men ikke hver natt.

Hva er The Hum?

I natt ble jeg vekket 04:30 og lyden var mer intens en vanlig. Det var umulig å sovne igjen etterpå. Det var først denne morgenen det slo meg at jeg hadde lest om The Hum i NRK. Det er nemlig et lydfenomen i verden, som de ikke har funnet noen forklaring på. Ikke alle hører lyden, men den plager visst mange som hører den ganske heftig. Jeg begynte å google og hørte på lyden de tok opp på NRK på nytt, og synes det vi hører her hjemme egentlig ligner veldig. Vi leter selvsagt fortsatt etter en naturlig kilde her hjemme, og regner ikke med at det er «The Hum». Kan det være et filter som må byttes? Kan det være jacuzzien? Vi vet fortsatt ikke. Men når vi først er innom tanken om The Hum, så begynner jo funderingen om hva i alle dager den lyden er.

Lybølger generert av AI.

Mulige kilder til The Hum

En av lydene som er hørt i England har blitt identifisert. I Windsor fant de ut at kilden til lyden kom fra et smeltekraftverk. Ikke alle lydene som høres verden rundt er helt like. Slike lyder kan skyldes tinnitus også. Lyden som høres rundt Oslofjorden skal være mest intens på slutten av måneden ifølge NRK.

Akkurat nå hørte jeg lyden og den var høy. Klokken er 22:20. Den ble hørt på samme tidspunkt i går. Nå må jeg ta en pause og skrive mer i morgen. Jeg blir litt stresset og må konsentrere meg for å høre hvor det kommer fra.

Hva er din teori om The Hum?

Nå er det dagen etter jeg hørte lyden på nytt. Fant ikke ut noe mer dessverre. Klokken er snart halv tolv på kvelden nå og jeg har ikke hørt noe så langt. Jeg tror mest sannsynlig at vi finner en naturlig årsak her hjemme, men det må sies at vi alle synes lyden er litt merkelig og at det er rart den kommer på ganske like tidspunkt.

Hypersonisk våpen.

Når det gjelder «The Hum» finnes det utrolig mange morsomme (og mindre morsomme) teorier om hva det kan være. Alt fra at noen graver i det underjordiske til at det kan være lyden av en spesiell fisk når den er kåt. Noen mener det skyldes 5G eller elektronisk støy. Pentagon har forsket på om lyden kan være soniske våpen. Disse hypersoniske våpnene som visstnok er utviklet, skal ha en hastighet på fem ganger lysets hastighet. Det er jo ikke så umulig at de lager rare lyder når de suser i atmosfæren.

Skummelt eller spennende?

Jeg har lest om mange som synes dette med The Hum er spennende. Kanskje det! Men selv synes jeg at det ikke er så spennende, gitt hvilken tid vi lever i. Spenningen mellom kontinentene er høyere enn noensinne, i hvert fall mens jeg har levd. Vi aner ikke hva som foregår bak maktens kulisser, og det er jo også åpenbart topp hemmelig. Så alt uforklarlige greier nå, synes jeg bare er ubehagelig.

Jeg håper dere sover bedre enn meg. Nå er det leggetid her. Forhåpentligvis blir jeg ikke vekket av annet en vekkerklokken i morgen tidlig.

God natt.