fbpx

Wine & Web

Denne uken har det skjedd ganske mye. Forrige helg hadde jeg vinsmaking hjemme. Det var så moro at jeg måtte lage en egen hjemmeside for vinklubben vår.

Helgens utvalgte viner

De som kjenner meg vet at jeg elsker rødvin. Jeg bruker alltid lang tid på Vinmonopolet. Jeg har strenge kriterier for hvilke viner jeg velger. Sukkerinnholdet bør ligge under 3 gram sukker per liter. Bittelitt over går fint, dersom kvaliteten og andre kriterier er tilfredstillende. Vinen bør helst være økologisk eller biodynamisk, fordi jeg vet at sprøytemiddel-nivået kan være skyhøyt på visse viner. Fyldigheten bør også være maksimal. Alkoholprosenten må ligge over 13% for at den ikke skal bli for tam. Smaken bør inneholde bær, vanilje, fat og gjerne ha innslag av tobakk og lær. Ettersmaken kan godt være litt bitter, men den må være lang. Følelsen i munnen må være myk og vinen bør være utviklet. Jeg liker ikke unge viner så veldig godt. De blir for spisse i smaken og gir ikke den fyldige og runde mykheten. Amarone della Valpolicella er min yndlingsvin. Her er viner som skal nytes av både meg og mannen i helgen:

To Amarone della Valpolicella og en 100% Monastrell. Musella er min favoritt.

Sol + høyde = antioksidanter 👍

Med min store interesse for vin, var det utrolig moro å starte en vinklubb. Jeg meldte oss på via Norske Vinklubbers Forbund i juni. I helgen testet vi åtte rødviner fra Italia i blinde og jeg ble overrasket over hvor flink jeg var til å gjette riktig. Av de åtte vinene, traff jeg rett på fire. Det var over all forventning. Dagen etter vinsmakingen lagde jeg en egen nettside for vinklubben vår. Du kan sjekke den ut her: www.sunnyhillroad.no

Grunnen til at vinklubben heter Sunny Hill Road, er fordi vi bor i Solbakkveien. På engelsk er det jo Sunny Hill Road. Så er det veldig mye sol oppe i høyden her, og sol og høyde er viktig for vindruer. Intens solstråling som oppstår høyt over havet (da snakker vi om 600-1500m over havet), gjør at drueskallene blir tykke, utvikler mye fargestoffer – og utvikler mye av et stoff som heter Resveratrol – en sterk antioksidant som hindrer kolesterol, kreft og aldringsprosesser i cellene i kroppen. Det er helt sant!

Fortsatt babylykke

Ellers i livet er alt fint. Donatella har begynt å sove fra 20:30 til ca. 07:00 hver natt. Hun våkner stadig sjeldnere opp på natta. Dagene mine består mye av å sitte foran datamaskinen min, noe jeg har savnet. Donatella sover mye lenger på dagtid enn før, noe som gjør at jeg får mye mer tid for egne saker uten stadige avbrytelser. Det har gjort at jeg har kunnet sitte mye og fikle med de forskjellige nettsidene jeg administrerer. Det er skikkelig digg!

Min lille lykkepille ❤️

Nå må jeg straks på cello-time med eldstedatter, men om du ønsker deg en egen nettside eller egen blogg, så tilbyr jeg tjenester. I november er jeg ferdig med mammaperm og kan begynne å jobbe igjen. Sjekk ut MarikaMedia.no hvis du er interessert i din egen nettside til en rimelig pris.

God helg 👌